top of page
nieuwe structuur woord 2023-pagina001.jpg
4de graad is in aanvraag
vanaf 15/5 weten we of we het mogen al dan niet inrichten

WOORDATELIER - tweede graad WOORD (vanaf 8 jaar)

De lessen Woordatelier zijn een ontdekkingstocht doorheen de heerlijke wereld van theater en vertellen. We werken aan de verstaanbaarheid door te oefenen op onze uitspraak (werken dialectklanken weg), ademhaling en articulatie. We spelen en jongleren met woorden en klanken, verzinnen verhaaltjes, doen expressiespelletjes, gebruiken onze fantasie en gaan aan de slag met gedichtjes en toneeltjes. Op deze manier leren we ook met plezier voor een groep spreken en spelen, soms zelfs voor een zaal vol publiek!

 

WOORDLAB - derde graad WOORD (vanaf 12 jaar & volwassenen)

Bij Woordlab proef je van alle vakken. Zo kan je ontdekken wat jou het meeste ligt en waarin je uiteindelijk in de vierde graad wilt afstuderen. We spelen toneelstukken, leren improviseren, presenteren, discussiëren en interviewen. We gaan aan de slag met verschillende soorten teksten: poëzie, proza, monologen, dialogen, enz. Je vertelt en speelt verhalen, alleen, met twee of met de hele groep.

SPELTHEATER

Bij speltheater gaat er aandacht naar het brengen van teksten, improviseren, discussiëren, interviewen,...en specifiek naar uitspraak.

Bij theater leer je met verschillende soorten teksten: poëzie, proza, monologen, dialogen,... verschillende soorten tekststijlen en teksten uit verschillende periodes omgaan. 

Ruimtelijke ordening en beweging is hier van belang.

bottom of page